25-jarig jubileum Laarbeeks Landschap

Het Laarbeeks Landschap bestaat 25 jaar! In 1997 werd Stichting Laarbeeks Landschap opgericht met als doel het verbeteren van het Laarbeeks Landschap door samen te werken met andere organisaties binnen de gemeente Laarbeek. Destijds klein begonnen, maar in 25 jaar uitgegroeid tot een club met ongeveer 100 vrijwilligers. Vrijwilligers die het landschap in Laarbeek belangrijk vinden, een warm hart toedragen. Samen hebben ze zo’n 100.000 arbeidsuren ingezet voor de bescherming van weidevogels, landschapsbeheer, het onderhoud van wandelpaden, het snoeien van fruitbomen en het inzaaien van bloemrijke akkerranden.

Ter gelegenheid van dit 25-jarige jubileum was er op 26 september jl. een speciale avond voor alle vrijwilligers van het Laarbeeks Landschap in de Dreef in Aarle-Rixtel. Op deze goed bezochte avond werd o.a. een presentatie gehouden door Jochem Sloothaak en Pien Oost van het Brabants Landschap getiteld: Landschapsbeheer & Soortenbescherming.

Daarnaast is een magazine uitgegeven genaamd: Buitenmensen, de verhalen van 25 jaar Laarbeeks Landschap. Hierin staan 25 persoonlijke verhalen over 25 jaar Laarbeeks Landschap, over 25 jaar samenwerken en samenwerking, aangekleed met mooie foto's.

Tot slot is de Nieuwsbrief van 30 november jl. geheel gewijd aan het 25-jarige jubileum met een mooie fotocollage.

  • Buitenmensen, de verhalen van 25 jaar Laarbeeks Landschap