Wandelroutenetwerk

Enkele jaren geleden is er in de hele regio Eindhoven een netwerk van wandelroutes uitgezet. Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) heeft dit, namens de gemeenten, opgezet en de uitvoering daarvan gecoördineerd. Er zijn daarbij ook wandelkaarten gemaakt. Op ieder kaart is een deel van het routenetwerk afgebeeld. De kaarten zijn te koop bij de VVV-kantoren.

In de gemeente Laarbeek heeft het Laarbeeks Landschap gezorgd voor de uitvoering. Er zijn verspreid door de gehele gemeente een groot aantal knooppuntpalen en kleine paaltjes geplaatst. Je kunt van het ene naar het andere knooppunt wandelen door de groene stickers met gele pijltjes te volgen.
Een werkgroepje van het Laarbeeks Landschap controleert twee keer per jaar of alle palen en stickers nog in orde zijn. Waar nodig worden nieuwe paaltjes gezet of worden nieuwe stickers geplakt. In Laarbeek bevindt zich een netwerk van ongeveer 130 km. Inmiddels is het routenet ook aangesloten op het netwerk van Brabant Noord-Oost.

Als u gebreken aantreft kunt u dat melden bij  Visit Brabant, die dit overgenomen hebben van het SRE. Het adres van Visit Brabant is Almijstraat 14 5061PD Oisterwijk E-mail adres: info@routesinbrabant.nl. De plaatselijke coördinatie gebeurt voor ons door Harry Brugmans, tel 06-30450825.

  • box
    Knooppunt
  • box
    Onderhoud aan het wandelroutenetwerk